Opleiding Areola pigmentatie

Waarom deze opleiding?

De vraag naar medische PMU behandelingen is de voorbije jaren enorm gestegen. Het beheersen van deze (semi)permanente make-up techniek is dus een sterke troef in de beauty-wereld, zowel als nieuwkomer als ervaren professional.

Het pigmenteren van areolas is een heel dankbaar beroep. Je helpt hierbij mee aan het zelfvertrouwen van je klant en het emotionele welbehagen van diegenen die bortskanker hebben overleefd. 3D areola restoratie is een specialisatie die de nodige kennis en ervaring vereist. Het is daarom belangrijk dat je deze opleiding in kleine groep volgt en genoeg persoonlijke praktijk ervaring krijgt. Focus van deze opleiding ligt niet alleen op het pigmenteren zelf maar ook op de kleurenleer en pigmenten en vooral op het aanleren van 3D technieken met licht en schaduw. Enkel wanneer je dit onder de knie hebt , kan je realistische areola’s creeren die niet van echt zijn te onderscheiden.

Je kan voor deze opleiding kiezen uit 2 varianten:

De beginnerstraining voor diegenen die nog geen ervaring hebben.

De masterclass training voor ervaren PMU scpecialisten.
(bij inschrijving kan je aangeven welke training je verkiest)

 

Beginnerstraining

Duurtijd

3 dagen

Prijs

€ 2.850 excl. btw

Info

 • Geen vooropleiding nodig
 • Geen machine inbegrepen
 • Pigmenten en materiaal inbegrepen
 • 1 model voorzien

Masterclass

Duurtijd

2 dagen

Prijs

€ 2.250 excl. btw

Info

 • Min. 6 maand ervaring als PMU artist
 • Geen machine inbegrepen
 • Pigmenten en materiaal inbegrepen
 • 1 model voorzien

Inhoud van de opleiding:

Dag 1

 • Op dag één van de opleiding van areola training leer je alle basics over o.a. hygiëne en veiligheid volgens de richtlijnen
 • Kleurentheorie, contra-indicaties en huid anatomie
 • Soorten borstkanker en operaties
 • Emotionele impact door borstkanker
 • Contra indicaties & nazorg

Dag 2

 • Op dag 2 starten we met een vragenronde, dit geeft je de mogelijkheid om alle informatie van dag 1 op een correcte manier te verwerken
 • Huidtypes en correcte kleurkeuzes
 • Opbouw areola / types
 • licht en schaduw technieken
 • 3D creatie areola
 • Oefenen 3D techniek op latex

Dag 3

 • prive praktijk dag met model

Getuigenissen

“Ik heb bij Carolien de masterclass lippigmentatie gevolgd en ben hier ontzettend tevreden van!

Ze gaat dieper in op de theorie, verschillende type naalden, pigmenten, toestellen,… en geeft hier ruim voldoende uitleg over. Ook de praktijk was meer dan top, doordat ze mijn handpositie en techniek ging verbeteren merk ik ontzettend veel verschil!

Voorheen was ik onzeker over het pigmenteren van lippen, maar sinds de opleiding is dit volledig verleden tijd en ben ik veel zelfzekerder. Niet enkel de lippen zijn er op vooruit gegaan, maar door de tips merk ik ook verschil in het plaatsen van powderbrows.

Ook heel fijn dat dit 1-1 kan voor de meest persoonlijke aanpak en je na de training nog steeds bij haar terecht kan voor vragen. Ik ben meer dan tevreden van de training en van Carolien! Nogmaals dankjewel!”

Lotte Olyslaegers

“Zeer leerrijke opleiding en fantastische vrouw!

Ze staat altijd voor je klaar, ook na de opleiding moest je eventueel vragen hebben.

Echte aanrader!”

Laura Buekers

Ben je overtuigd?

Schrijf je dan snel in, of contacteer ons als je een vraag hebt of meer info wenst!

Veelgestelde vragen

Is voorkennis of ervaring nodig voor deze opleiding?

Je hebt geen ervaring nodig met permanente make-up. De opleiding Powder Brows is speciaal ontworpen voor beginners met PMU en wenkbrauw technieken.

Je krijgt tijdens de opleidingen alle informatie en praktijkervaring vanaf het begin.

Ben je een ervaren professionals, dan kan je uiteraard even goed deelnemen, dan stemmen we de opleiding af op je ervaring en niveau.

Wanneer gaat de opleiding door?

De opleiding Powder Brows wordt aangeboden als één op één opleiding. Hierdoor krijg je niet alleen persoonlijke begeleiding, maar kunnen we de opleiding ook inplannen wanneer het voor jou past.

Na je inschrijving spreken we een datum af die past voor jou.

Wie geeft de opleiding?

Deze opleiding wordt gegeven door Carolien Maes .

Carolien is afgestudeerd als medisch schoonheidsspecialiste en heeft in 2016 haar diploma als Oncologisch huidcoach behaald te AZ Sint Lucas. Carolien is gespecialiseerd in de huidzorg voor kankerpatienten en heeft zich bijgeschoold in de esthetische en medische micropigmentatie.

Carolien heeft tal van opleidingen afgerond in de medische huidzorg en huidverbetering zowel in binnen als buitenland. Daarnaast is Carolien gespecialiseerd in de manuele pigmentatie technieken die het mogelijk maakt om zonder het gebruik van een machine en met enkel een tool en blade, prachtige natuurlijke permanente make up te plaatsen.

Wat als mijn vraag hier niet tussen staat?

Via het contactformulier onderaan deze pagina kan je ons heel eenvoudig je vraag bezorgen. We bezorgen je vervolgens spoedig een antwoord!

Maak een afspraak
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?